zondag 4 oktober 2015

“Stilstaan bij je handelen is vooruitgang” (Loesje). Reflectie op mijn posterpresentatie.


Daar stond ik dan….. De zenuwen gierden door mijn keel. Mijn hartslag ging omhoog. En het  zweet brak me uit. Voor de klas presenteren is niet echt mijn ding……


Reflecterend op de posterpresentatie verliep de presentatie voor mijn gevoel toch nog redelijk. Het had zeker beter gekund. Maar ik heb heel weinig ervaring met presenteren. Vorig jaar was het voor mij de eerste keer. Ik was behoorlijk zenuwachtig met als gevolg dat ik wel eens in herhaling viel en soms even de draad kwijt was. Gelukkig was daar dat grote scherm waar ik op terug kon vallen. En waar ik d.m.v. aanraakbewegingen door de tekst kon scrollen en de tekst groter en kleiner kon maken. Leve de ontwikkeling van de ICT-technologie! Mijn presentatie duurde ook wat te lang. Na daar op gewezen te zijn door Ayk heb ik de presentatie snel afgesloten maar ik kon gelukkig wel nog de laatste essentiële dingen kwijt aan de groep.



De feedback van de leden van de subgroep was positief met wel een paar aandachtspunten. Een korte samenvatting van de feedback van mijn subgroep levert het volgende op:
Positief
Negatief c.q. minder positief (klinkt vriendelijker maar komt op hetzelfde neer)
Goed nagedacht over het idee van nazorg
Veel tekst op de poster waardoor deze onoverzichtelijker werd. Het was beter geweest alleen kernwoorden te gebruiken.
Het idee om de app uit te breiden met face-to-face contact waardoor de app geen doel op zichzelf wordt
Presentatie duurde te lang
Dat ik contact heb gezocht met de producent van de app om na te gaan in hoeverre de app geschikt is voor jongeren met LVB-niveau.
Ik heb blijkbaar vaker “gehuhmt” tijdens het spreken. Ik ben mij daar tijdens de presentatie niet van bewust geweest maar terugkijkend op mijn verhaal geloof ik dat ik dat inderdaad heb gedaan. Dat heeft zeker te maken met mijn onzekerheid en angst om in het openbaar te moeten presenteren.
Uitbreiding app naar vergroting sociaal netwerk

Veel verdieping


Het eerste idee vanmijn app  heb ik n.a.v. de feedback van Ayk, uitgebreid met een soort werkplan met als doel het sociale netwerk te vergroten.


Kijk ik terug op de posterpresentaties van mijn medestudenten kan ik alleen maar zeggen: Chapeau! Wat een goede ideeën allemaal. Ik ben er van overtuigd dat zij (en ik) aan het begin van deze module nooit hadden kunnen voorspellen dat we in staat zouden zijn om zoiets te kunnen bedenken en presenteren. Het zijn stuk voor stuk super goede ideeën die allemaal een toegevoegde waarde hebben voor social work. Zo zie je maar, in ieder van ons steekt een Willy Wortel!

In onze subgroep vond ik alle ideeën goed om verder uit te werken voor een educatieve game waarbij mijn voorkeur uitging naar de app van Milou. Dit vanwege het praktisch nut voor mij op mijn nieuwe stageplek. Echter, uitgaande van het advies van Ayk om dat idee verder uit te werken dat de minste bewerking behoeft, hebben we gekozen voor het idee van Miriam n.l. de online behandelinterventie /voorziening: buurt@hulp(zelfzorg)middel, gebaseerd op de website Peerby . Buurt@hulp(zelfzorg)middel wordt  een reserveringssysteem van vraag en aanbod (zoiets als Marktplaats maar dan anders!) in combinatie met een uitvraagsysteem voor zorg gerelateerde hulpmiddelen.

Nawoord d.d. 7 oktober 2015:
Tijdens het college op 7 oktober j.l. is op advies van Ayk alsnog gekozen voor de Kwikstart voor de uitwerking van een educatieve game

See you at Game Time!



Marie Thérèse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten